Groene-Schoonmaakwinkel-duurzaam-schoonmaken-milieuvriendelijk-foekje-fleur-logo-PR

Bubble Buddy, Cleaning Soap en Odds & Ends

Met het Bottle Vase Project probeerde Foekje Fleur in 2009 de aandacht te vestigen op het groeiende probleem van plasticvervuiling. Jaren later heeft het bewustzijn zich verspreid, maar de plasticsoep blijft groeien… dus tijd voor actie!

Bekijk eens het filmpje van Foekje Fleur hoe de Bubble Buddy tot stand is gekomen en waarom deze zo énorm duurzaam is! Ik was erg snel om – jij ook?

Bubble Buddy is een hulpmiddel dat het gebruik van een stuk zeep promoot. Hij kan gebruikt worden als zeepbakje waardoor een stuk zeep snel droogt, maar heeft ook een heel gaaf raspschild. Met de rasp kunnen zeepvlokken worden gemaakt die gemakkelijk tot zeepsop oplossen voor allerlei schoonmaak- en verzorgingsdoeleinden. Geen plastic zeepflessen meer nodig én het voorkomt ook nog eens toekomstig plastic afval!

Bubble Buddy is gemaakt in Delft van Nederlands gerecycled huishoudelijk plastic. De verpakking wordt in Nederland met milieuvriendelijke inkt gedrukt op milieuvriendelijk karton. De zeep wordt in Italië geproduceerd met gecertificeerde biologische ingrediënten.

Bubble buddy is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren. Verpakt in een geschenkdoos ontworpen door Rachel Sender. Als je jezelf niet wilt trakteren… Het is het perfecte cadeau voor je tante, die hipstervriend, een babyshower, oma, schoonmoeder en iedereen die de wereld graag een schonere plek wil maken.

Bubble Buddy is ontworpen door Foekje Fleur en een deel van de opbrengst gaat naar Sea Shepherd. Om echt te kunnen gedijen heeft het zeeleven behoefte aan veilige toevluchtsoorden waar ze hun jongen kunnen voeden, paren en grootbrengen zonder vervuiling, destructief vistuig, plastic en ander zeeafval dat hun leefgebieden verstikt en vernietigt. Sea Shepherd verzet zich tegen de vervuiling van dit kwetsbare ecosysteem en steunt ook projecten die voorkomen dat er meer plastic in onze wateren terechtkomt, zoals Bubble Buddy.

Bubble Buddy is bij DGSMW verkrijgbaar als set inclusief een stuk Cleaning Soap in 5 kleuren: Lavender PurpleMellow YellowPistachio GreenPowder Pink en Tropical Sea (blue).

Cleaning Soap

Bubble Buddy Cleaning Soap is een biologische reinigingszeep voor huis en handen. Zachte huishoudzeep voor het schoonmaken, afwassen, de was doen en het inzepen van de handen. Handgemaakt met extra vierge olijfolie en kokosolie. Met tea tree en citronella etherische olie voor extra hygiëne en frisse geur. Gebruik om uw handen in te schuimen en alle oppervlakken van uw huis, de vaat en het wasgoed veilig te reinigen. Gebruik Bubble Buddy of een rooster om wat vlokken te maken die gemakkelijk oplossen in warm water voor zeepsop.

Hoe je van dit blokje schoonmaakzeep een vloeibare zeep kunt maken? Klik hier voor het recept van Foekje Fleur.

Groene-schoonmaakwinkel-duurzame-schoonmaakproducten-milieuvriendelijk-Bubble_Buddy-Foekje_Fleur-cleaningsoap-zeepblok-PhotoRoom

– Gecertificeerde biologische zeep
– Handgemaakt en koud verwerkt
– Natuurlijke ingrediënten en biologisch afbreekbaar
– Plasticvrij en palmolievrij
– Veganistisch en niet getest op dieren
– Gewicht 100 gram en formaat 9,3 x 5,2 x 2,1 cm

Odds & Ends keukendoeken #1

Vanaf september 2023 helemaal nieuw in het assortiment van Foekje Fleur! Kleurrijk huishoudtextiel gemaakt van industrieresten “Odds & Ends“! Wanneer fabrieken garens verven om textiel te weven, maken ze er wat extra – voor het geval dat – maar die blijven vaak ongebruikt. Het Odds & Ends textiel is ontworpen om het maximale uit deze restanten te halen, waardoor eindeloze onverwachte kleurencombinaties ontstaan! Op de planning staat dat dit assortiment in december wordt uitgebreid met andere kleurstelling(en).

– 100% katoen
– Geschikt voor keuken of badkamer
– Formaat 50 x 50 cm, zware kwaliteit 380 gr/m2
– Label om op te hangen
– Made in Portugal
– Ene kant ruitjes patroon – andere kant strepen

Groene-schoonmaakwinkel-duurzame-schoonmaakproducten-milieuvriendelijk-Foekje_Fleur_keukendoek-Odds_en_Ends1-1-knip-PhotoRoom