Groene-Schoonmaakwinkel-duurzaam-schoonmaken-milieuvriendelijk-loofco-logo-PR
SPONZEN EN BORSTELS

LoofCo producten zijn geïnspireerd op beproefde schoonmaakmethoden die al generaties lang bestaan. LoofCo geeft een duurzaam alternatief voor de plastic schuursponsjes, borstels en sponzen. Het hele assortiment is gemaakt van biologisch afbreekbaar en recyclebare producten.

Kenmerken
  • Duurzaam gemaakt van duurzame natuurlijke plantaardige vezels, voornamelijk loofah en kokosnoot
  • Ondersteunt traditioneel vakmanschap en zorgt voor eerlijke lonen
  • Vakkundig met de hand gemaakt in Sri Lanka (kokos) en Egypte (loofah)
  • Vegan met een registratie bij de Vegan Society
  • Plasticvrij
Ingrediënten

Loofah (Egypte): is een duurzaam alternatief voor wegwerpsponzen. Loofah is een type spons afkomstig van de luffa plant, dit is een komkommerachtige courgetteplant die sponsachtige vruchten voortbrengt. Als deze vruchten worden gedroogd kunnen ze als spons gebruikt worden. Deze sponzen zijn op plantaardige basis, biologisch afbreekbaar en zeer resistent. Ideaal voor reiniging en onderhoud, deze spons van natuurlijke plantaardige vezels is effectief op alle oppervlakken zonder ze te krassen.
Kokosvezel (Sri Lanka): is een restproduct van de productie van kokosolie, kokosmelk of boter. De kokosvezels worden rond een 100% recyclebare, gegalvaniseerde metalen kern gedraaid.
Rubberhout: de houten handvatten worden gemaakt hout van rubberbomen die klaar zijn met het produceren van latex in Sri Lankaanse rubberplantages
Gegalvaniseerd roestvrij metaal: om de boel lange tijd stevig en goed bij elkaar te houden

Gebruiksadvies loofah sponzen

De spons schuurt als deze nog droog is en zwelt op bij contact met water en wordt dan sponsig en zacht, maar zeker stevig genoeg om bijvoorbeeld de vaat aan te kunnen. Breng zeep of afwasmiddel aan op de vochtige spons. Na gebruik goed uitspoelen. Knijp de spons vervolgens voorzichtig uit en laat voldoende drogen. Als je de loofah spons vaak gebruikt, kun je hem in de vaatwasser of de wasmachine stoppen op 40 °C om hem te reinigen.

Lees ook even onze blog over ‘Het wonder Loofah’.

Assortiment in DGSMW van LoofCo

Afwasspons: van loofAh
Afwasborstel: van kokosvezel
Badkamer reinigingspad: van loofah
Flessenborstel: van kokosvezel
Tuinborstel: robuuste borstel van kokosvezel, geschikt voor alle schoonmaakklussen in en rondom de tuin