Nieuwsbrief #3 2024

Met regelmaat een nieuwsbrief de deur uitdoen, is toch weer een uitdaging. Niet dat ik niets te melden heb – begin me toch steeds vrijer te voelen om iedereen te enthousiasmeren en iets bij te brengen over schoonmaakzaken – maar daarnaast het bedenken en maken van filmpjes, én stukjes schrijven, én een marktkraam runnen … Waarom ziet dat er bij anderen zo eenvoudig en vlekkeloos uit?? Hoe dan?! Het kost mij flink veel tijd om iets tevreden de deur uit te doen … kwestie van “al doende leert men” of meer “ben eens wat minder kritisch”? En dan heb ik het nog niet over het aantal letters dat een bericht maar mag hebben of die ene minuut dat het maar mag duren … gruwel 😖.

Sociale Media

Afgelopen weken gestart met het maken van video’s, geen idee of het allemaal luid en duidelijk doorkomt, mijn Brabantse tongval wil nog wel eens uit de bocht vliegen, maar ik vond het in ieder geval wel superleuk om te doen. Lieve neef @ZiggyEngel heeft me echt super geholpen de ehh’s en ahh’s uit de filmpjes te halen en me te laten zien wat ik toch beter maar kan laten … 🫣.

De video’s en blogs de afgelopen weken gingen over het poetsen van je zilveren bestek en het schoonmaken van een je kunststof tuinstoel die de hele winter buiten heeft gestaan. Ik heb ik het verschil tussen soda en baking soda proberen uit te leggen, en waarom het schoonmaken van je mosgroene terras met algenverwijderaar geen best idee is. Vervolgens alles gepost op Instagram en op mijn website. Ik was écht totaly in de wolken toen mijn zilver-filmpje wel 4.500x bekeken bleek te zijn 🎉. Zo leer je de knop van de statistieken ook meteen kennen én in het donker vinden 🙃 Weet alleen niet of ik dit een goede persoonlijke-ontwikkeling vind het neurotisch volgen van m’n Insta-statistieken 🤪.

Voorjaarsschoonmaak

Regelmatig heb ik super leuke, inspirerende en interessante gespreken. Onlangs zo’n gesprek gehad met Bert Groen van ZO Schoon over de zin en onzin van de #voorjaarsschoonmaak. Ik denk hier duidelijk romantischer over dan Bert 😉. Totaal geen probleem, ben blij dat ik zijn producten in mijn assortiment heb: je kiest hier naast het volledige duurzame Nederlandse product ook voor aanzienlijk minder plastic flessen door het navulsysteem, het gemak van 1x per jaar een navulzak kopen en niet meer hoeven na te denken schoonmaakmiddel te kopen, en dan de sprays die het schoonmaken alleen maar makkelijk en sneller maken. Ik ben oprecht fan! Jullie ook?

Mijn romantisch gevoel bij het woord ‘Voorjaarsschoonmaak” blijft, dat poetst Bert écht niet weg. Hup de ramen open, opschudden en uitkloppen maar die stofnesten van een lange vochtige winter. Ik ben “Vrouw Holle” in optima-forma! Dan met brute kracht de meubels van zijn plek en met een mooie vochtige doek en fijn schoonmaakmiddel de boel eens lekker opfrissen. Dan kan toch niet anders dan dat je eigen bovenkamer hiermee ook een super-boost krijgt?!

Markten

Het weekend-marktseizoen is weer begonnen. Al op veel toffe markten gestaan en nog veel leuke (seizoens)markten die gaan komen (zie Marktagenda). De wekelijks Bio-markt Zeeburg ga ik proberen af te wisselen met de Plantenmarkt op het Amstelveld (maandag) en de Bio-markt Haarlemmerplein (woensdag). Meer spreiding over de stad lijkt me super leuk. Wordt vervolgd.

Marktdagen voor april en mei

Woensdag 10 en 17 april Bio-markt Zeeburg, Oostelijk Havengebied Amsterdam (10-17 uur)
Zondag 21 april Groenmarkt op het Marineterrein Amsterdam (12-17 uur)
Zondag 28 april Pure Markt Park in Frankendael Amsterdam (11-18 uur)
Woensdag: 8 én 15 mei Bio-markt Zeeburg, Oostelijk Havengebied Amsterdam (10-17 uur)
Zaterdag 11 mei Boerenmarkt bij Vroeg in Bunnik (10-16 uur)
Zaterdag 25 mei Meimarkt bij De Boschhoeve in Wolfheze (10-17 uur)
Zondag 26 mei Pure Markt Park Frankendael in Amsterdam (11-18 uur)

Ik geef je graag met trots een rondleiding in mijn kraam!

0
    0
    Je winkelmandje
    Leeg winkelmandjeTerug naar winkel