Nieuwsbrief #5 2024

Een Dag uit het Leven van een Marktvrouw.

📍 Zwoele Zomermarkt, Amersfoort 📅 Zaterdag 22 juni.

Zwoel én Zomer … niet helemaal gelukt, het weer werkte slecht mee. We moesten de dag delen met 2 andere markten in de buurt. Het was stilletjes, en de verdiensten ook 🤪. Maarrrr, de muziek was goed en ik heb een hele leuke dag gehad!

Naast me Maurits van Eemlepel die me meenam in zijn wondere wereld van houten lepels maken. Handgemaakt met liefde, zorg en aandacht. Misschien ooit een workshop bij hem volgen voor wat rust in hoofd en lichaam … of moet ik het juist doen om die rust te vinden?

Mooie ontmoetingen gehad die dag;

Een stille man met prachtige benen onder een kort kleurig rokje van Vinted. Mijn spontane reactie: “zulke waanzinnige benen verdienen een kort rokje, als ik ze zou hebben dan…” Oh hemel, hoe weinig professioneel Broeren!  😳 Gelukkig reageerde hij met een grote trotse grijns en liep tevreden verder na wat schoonmaakgepraat …

Een onrustige oudere dame zwaar in de oogmake-up (haar neus had wat in de weg gezeten) reageerde op mijn vraag of ik haar kon verleiden tot duurzame schoonmaak maar “Voor verleidingen ben ik te oud en ik heb wel andere dingen aan mijn hoofd dan duurzaam schoonmaken.” Ze had die week haar zoon voor de rechter gedaagd omdat hij er een potje van had gemaakt …

Nog een lieve oude dame die vertelde dat ze altijd graag schoonmaakte, maar nu door reuma hulp nodig had. Ze miste het enorm en keek verdrietig naar mijn kraam: “Wat jammer dat ik in mijn tijd niet zulke mooie spulletjes had, mag ik er nog even naar kijken?”

Een groep jonge meiden vond dat ze hun schoonmaak goed op de rit te hadden. Eén had van haar moeder bij het uit huis gaan een fles azijn, zak soda en pot groene zeep gekregen … wat een super moeder!

Geen van hen heeft iets gekocht, maar deze gesprekjes en ontmoetingen maken er voor mij een Topdag van!

Mijn lief zit me grijnzend aan te kijken en ik zie hem denken … “met dit gebabbel ga jij er nooit een belegde boterham uit halen”.

0
    0
    Je winkelmandje
    Leeg winkelmandjeTerug naar winkel