Verschil tussen Soda & Baking Soda

Beide maken onderdeel uit van de Gouden-3-voor-de-Duurzame-Schoonmaak; (1. soda 2. zwarte-/groene zeep en 3. azijn) en zijn natuurlijke, milieuvriendelijke schoonmaakproducten. De basis is bij beide net iets anders, maar beide worden in duurzaam-schoonmaak-wonderland steeds vaker gebruikt. Er zit een wezenlijk gróót verschil tussen >> met de een kun je ook koken en met de ander moet je dit zéker niet doen!

Let op: Kristalsoda is 3x sterker dan Baking Soda.

Soda of kristalsoda, schoonmaaksoda, natrium carbonaat. Zelfs onze overgrootmoeders maakten hiermee schoon. Het ontvet als de beste, lost goed op in warm water, is milieuvriendelijk (mits gebruikt in de juiste verhouding), is goedkoop, goed verkrijgbaar en erg veelzijdig. Je kunt er de keuken lekker mee soppen, je stoepje schrobben, een ovenschaal mee in de week zetten of de vuile voetbalkleren.

Baking Soda of zuiveringszout, natrium bicarbonaat, dubbel koolzuur soda. Gebruiken we in de keuken als rijsmiddel om baksels luchtiger te maken, er zijn ook mensen die er hun tanden zelfs mee poetsen. In de schoonmaak werkt het veilig op enorm veel gebieden – boeken vol zijn er over geschreven. Je kunt er zilver mee poetsen, schoenen of kleding ontgeuren, een pasta van te maken om wat dan ook schoon te maken en een schepje bij de witte was houdt de was ook witter.

Beide producten binden zuur aan zich – het gaat dan lekker bruisen en de bubbels kunnen het schoonmaakwerk een stuk lichter maken 😊.

In de webwinkel verkopen wij beide van het franse merk La Droguerie Ecologique in zakken van 1 kilo, voor nog geen € 5 per zak.

 

Post op Instagram, 30 maart 2024

0
    0
    Je winkelmandje
    Leeg winkelmandjeTerug naar winkel