Nieuwsbrief #1 2024

groene-schoonmaakwinkel-duurzaam-schoonmaken-overzicht-20231

Ik begin deze 1e nieuwsbrief met de inlossing van mijn 2e goede voornemen – voor dit nieuwe jaar een maandelijkse nieuwsbrief te gaan maken. Mijn 1e goede voornemen zal geen verassing zijn …  er een nóg schoner jaar van te gaan maken! 🫧

Het jaar 2023 heeft me enorm veel geleerd – van niets naar een kleine ondernemer met een website, marktkraam, klantenkring en een aantal écht mooie en fijne merken die ik met enorm veel plezier heb verkocht en in 2024 weer ga verkopen.

Tjonge mijn leven was soms best een ware soap, vol drama, plezier, spanning, pieken en dalen. Een Mara in optima forma zou je denken …
Beginnen op de markt is een goede beslissing geweest. Pff hier leer je wel hoe je iets moet verkopen – en ik ben er nog lang niet, want de cijfers laten nog geen gezonde basis zien. Dicht bij mezelf blijven en toch commercieel zijn is een ware stoeitocht.

De beslissing – het niet laten doorgaan van de fysieke winkel – was een pittige en heeft me echt verdriet gedaan. Voor 2024 heb ik nog geen idee of het er alsnog van gaat komen – de wens is er zeker nog wel maar of Amsterdam én ik er klaar voor zijn is de grote vraag.

De webwinkel … waar blijf die lang beloofde winkel toch?! Ik zit op zo’n 70% klaar en denk met de laatste loodjes bezig te zijn. Alle foto’s gemaakt, teksten geschreven en geladen in de conceptomgeving. Wanneer laat je dit kind los? Pas als het perfect is of geldt ook hiervoor kwestie van vallen en opstaan? Sommige dingen kun je maar 1x goed doen en welke zijn dat dan??

Aan de enorm fijne producten die ik heb verzameld het afgelopen jaar zal het zeker niet liggen: De fijne schoonmaakproducten van ZO schoon die precies dat zijn wat ik voor ogen heb: duurzame milieuvriendelijk schoonmaakproducten met een goed navulsysteem waardoor er véél minder plastic flessen het vuilsysteem in gaan. Eind november heb ik een selectie aan producten van het Franse merk Marius Fabre aan het assortiment toegevoegd. De basis van deze producten is de bekende Marseille zeep, hoe natuurlijk wil je het hebben?! De typische blokken en de mooie flessen met hierin de geur van schoonmaak die toch wel teruggaat naar herinneringen bij mijn oma. Warme lieve gevoelens, beetje heimwee.

De wasstrips van Brauzz zie ik nu ook bij de Blokker liggen. Een goede ontwikkeling, want zo kunnen steeds meer mensen deze super handige wasstrips ontdekken en gaan er nog minder grote plastic flessen het vuilsysteem in. Ik hoop alleen niet dat dit een trend gaat worden en dat De Groene Schoonmaakwinkel al overbodig is voordat deze goed en wel is begonnen … ai, help! Heb nu wel een dilemma, want ga ik ze in mijn assortiment houden of toch vervangen door andere mooie wasstrips zoals BOEN?

De prachtige duurzame keukentextiel van Rozablue Home (met de waanzinnige Indiase patronen), Solwang Design (in prachtig kleuren gebreide handdoeken en vaat-/poetsdoeken), Linen Tales (puur linnen van de beste kwaliteit) en van Foekje Fleur (enorm verrassende verwerking van restmaterialen uit de biologische katoenindustrie, maar zeker ook haar Bubble Buddy zeepbakjes) hebben veel mensen blij gemaakt en voor mij is het ook steeds weer een waar feestje om al die mooie kleuren en doeken uit te stallen – tja ik sta er immers ook voor mijn plezier …

Een superleuke verzameling van borstels en sponzen – voor ieder klusje heb ik wel een borstel – sommige enorm schattig anderen weer vreselijk stoer, maar poetsen doen ze allemaal!

De vraag naar cosmetische zeep (voor handen, haar en lichaam) nam steeds meer toe en heeft me doen besluiten hier toch wat producten van in te kopen. Ik kwam uit bij het Franse merk Savon Stories – natuurlijke zeep in prachtige wikkels en pompflessen in heerlijke geuren, producten voor handen en body. De producten deden het meteen goed op de kraam en ik overweeg dan ook serieus om deze cosmetische schoonmaak kant verder uit te breiden. Nee, ik heb ondertussen geen graad gehaald in uiterlijke verzorging – voor de echte problemen zal ik de klanten gewoon doorverwijzen.
Ook Marius Fabre heeft hierin mooie producten – ik zal binnenkort eens bekijken welke ik kan toevoegen en wellicht volgen er nog een paar merken.

Voor 2024 ga ik jullie lekker verder helpen om de wereld om ons heen een stuk schoner te maken. Ik ben erg blij met het enthousiasme van de vele mensen die ik het afgelopen jaar heb ontmoet en heb er enorm veel vertrouwen in dat die groep alleen maar zal groeien. We kunnen niet anders toch?!

0
    0
    Je winkelmandje
    Leeg winkelmandjeTerug naar winkel