Webwinkel, webwinkel hoe staan we ervoor?

Ohh wat heb ik me toch op de hals gehaald – zelf een webwinkel bouwen. Degene die me al een tijdje volgen zullen vast niet begrijpen waar die winkel toch blijft, vandaar dat ik jullie graag even bijpraat. 

De techniek achter de winkel heb ik inmiddels wel door, maar de foto’s maken!! Kreun, wat loop ik hier toch enorm tegen mijn eigen pietluttigheid en onvermogen aan! Tja je beelden moeten nu eenmaal perfect zijn, want die moeten het product aantrekkelijk maken en jullie verleiden tot aankoop – ja, zo is het immers toch?

Kijk van de leveranciers kun je allemaal productfoto’s krijgen hoor, geen probleem. Alleen die hebben allemaal een verschillende uitstraling en laat dat nu vaak nét niet de mijne zijn – resultaat een allegaartje en (zeggen ze) een minder aantrekkelijke webwinkel. 

Daarom had ik gezellig sfeer beelden geschoten op een zonnige dag hier aan de kade. Blauwe lucht, mooie wolken, rimpelig water en dan al die kleurigheid van de producten – och wat was ik toch oprecht tevreden met het resultaat. 

Leraar Nik in al zijn betrokken strengheid gaf duidelijk aan dat die beelden dan wel erg gezellig waren, maar je enorm afleiden van het product zelf. Hij stuurde me met deze boodschap terug naar de foto-tafel … eenvoud, eenvoud! blehhh  

Heb mezelf een Photo-box-studio cadeau gedaan met de enorm hoop dat deze Magic Box het allemaal voor me zou gaan fixen. Hoe onnozel je als inmiddels 59-jarige kunt zijn is toch raadselachtig. Zit ik daar met m’n “wonder-studio’ statief, extra lampje, fotoprogramma en een boel spullen al ruim een week te pielen en te chagrijnen. Hulplijn heeft me geadviseerd PhotoRoom aan te schaffen om de achtergrond in ieder geval niet meer over- of onderbelicht te hebben. Dank voor je advies Robert, is zéker een handige app! De keuzes die je dan weer krijgt in zo’n programma – zucht, oh help!

Het gaat me vast wel lukken hoor – ben immers geen 1-2-3 opgever, maar bij 6-7 ga ik toch wel nadenken om de hele handel bij iemand anders te droppen voor de mooie plaatjes – vast een stuk sneller ook … 

Nieuwe deadline webwinkel? poeh, 2 januari 2024?

 

 

0
    0
    Je winkelmandje
    Leeg winkelmandjeTerug naar winkel